2 gode grunde til at vælge helårsdæk

Helårsdæk har gennem årene fået mange hug for at være ”usikre” og ”uansvarlige” at køre med, fordi de ikke tilbyder den helt samme stabilitet og vejgreb som sommerdæk og vinterdæk gør, i deres respektive årstider. Selvom det ikke kan benægtes, at det er korrekt, så er der alligevel sket meget med helårsdæk gennem årene, og de produceres i dag i så høj kvalitet, at der godt kan argumenteres for, at man kan vælge en helårsdæks løsning i stedet for at skifte mellem sommer- og vinterdæk hvert halve år. I sidste ende kommer det helt an på dine køre vaner og dit kørebehov. Læs mere her og bliv klogere på, hvorfor helårsdæk kan være en god løsning for dig.

 

Penge at spare

Hvis du har helårsdæk sparer du den halvårlige tur til mekanikeren eller din lokale dækspecialist, hvor man ofte skal betale en semi dyr timeløn for at få skiftet dæk. Og det er selvfølgelig uden at tage højde for, hvis dine dæk fejler noget, som mekanikeren eller dækspecialisten så lige skal bruge en time yderligere på at fikse, før du og din bil er helt klar til at komme tilbage på vejene. Kører du på helårsdæk skal du egentlig blot sørge for at dækkene er intakte, har et dybt nok dækmønster for optimal vejgreb og selvfølgelig med det rette dæktryk.

 

Slipper for ubekvem opbevaring

En anden vigtig fordel at nævne er, at du slipper for at have vinter- eller sommerdæk liggende derhjemme til opbevaring mellem årstiderne. Selvom de fleste ofte har et skur, et værksted eller anden mulighed for opbevaring, så er det simpelthen spild af m2 plads for mange at have 4 store klodsede dæk liggende. Særligt hvis du ikke kører særlig meget, og derfor måske sagtens kan ”nøjes” med helårsdæk.