3 fordele ved at vælge leje frem for at eje

Det kan være en meget god ide at gå i gang med leasing af bil fremfor at købe en. Læs med her for at se nogle af fordelen ved det.

Kom til at køre i den bil, du gerne vil have

Har du en drøm om at komme til at køre i en helt bestemt bil og i et helt bestemt mærke? Men tænker du at det vil være alt for dyrt at købe denne bil selv? Så er det en god ide at vælge leasing af bil i stedet.

Du har mange muligheder at vælge imellem, hvis du gerne vil i gang med leasing af en bil. Og du kan dermed også vælge en af de mærker eller modeller, som du aldrig troede du selv ville have mulighed for at køre i. Det er en nem måde hvorpå du kan føle at du ejer en bil i et lækkert mærke, uden at du skal tænke på alt ansvaret ved dit bilejerskab.

Du er ikke ansvarlig for eftersyn, reparationer og lignende

Når du vælger at lease en bil, så er du heller ikke ansvarlig overfor den i samme udstrækning, som du er hvis du ejede din bil. Du skal dermed ikke selv stå med ansvaret – og udgifterne – for at få den til eftersyn eller eventuelle reparationer.

Med hensyn til reparationer, så er det vigtigt at understrege at du naturligvis skal betale noget, hvis fejlen ligger hos dig. Hvis du for eksempel kommer til at lave en bule eller ridse i overfladen, så er det dig der hænger på skaden. Men hvis bilen simpelthen begynder at brokke sig lidt af sig selv eller fordi den er ved at blive gammel, så er det ikke dig der hænger for det.

Du binder dig ikke i så lang tid ad gangen

Mange kan være bange for at lease en bil, fordi de føler de binder sig i for lang tid til aftalen. Sådan en leasingaftale kan variere tidsmæssigt, men det er ikke unormalt at man for eksempel binder sig for et år af gangen. Og det kan mange mennesker finde utrygt.

Men hvis du tænker over det, så er det ingenting i sammenlignet med hvis du køber dig en bil i stedet for. Når du køber en bil står du med hele ansvaret for den i flere år frem i tiden.