5 ting du skal købe hvis du skal have en båd

Hvis du overvejer at købe en ny eller brugt båd, er der en række ting, du skal have på plads. For det første skal du finde ud af, hvilken type båd der passer til dig. Dernæst skal du investere i en god bådmotor, så du kan komme hurtigt frem og tilbage. Du skal også huske at købe et anker samt et redningsvest – det kan redde dit liv! I denne artikel vil vi komme med 5 ting du skal have købt, hvis du skal have en båd.

1. Redningsveste

Redningsveste er et must og et krav, når du har en båd. De kan redde dit liv, hvis båden vælter, og du havner i vandet. Du skal sørge for at have mindst én redningsvest pr. person om bord, og det er en god idé at have flere i forskellige størrelser.

Redningsveste kan købes hos bådforhandlere eller sportsbutikker.

Pris: Fra ca. 500 kroner pr. stk.

2. Montering af anhængertræk

Hvis du skal have båden transporteret på en trailer, skal den være forsynet med anhængertræk. Dette gør det nemmere og sikrere at køre båden til og fra havnen.

Det smarte ved anhængertrækket er at det kan bruges til mange andre ting, når båden ikke er i brug. Du kan for eksempel bruge det til at trække en campingvogn på ferien.

Montering af anhængertræk kan laves hos de fleste autoværksteder.

Pris: Fra ca. 10.000-25.000 kroner

3. GPS-udstyr

GPS-udstyr er ikke et must, men det kan være en stor hjælp, når du sejler båden. GPS’en viser dig vejen og giver dig mulighed for at finde den hurtigste rute til din destination.

En GPS kan være en stor hjælp, hvis du er kommet langt ud på vandet og har svært ved at finde tilbage til havnen.

GPS-udstyr kan købes hos bådforhandlere eller elektronikbutikker.

Pris: Fra ca. 2000-6000 kroner

4. Anker

Det er ikke alle både, der er forsynet med et anker. Men hvis din båd ikke har et anker, skal du købe et. Det kan være en stor hjælp i mange situationer.

For eksempel hvis båden løber tør for strøm eller benzin, kan du sætte ankeret ud og vente på hjælp.

Ankre kan købes hos bådforhandlere.

Pris: Fra ca. 500-2000 kroner

5. Forsikring

Når du har købt båden, skal du huske at tegne en bådforsikring. Den dækker båden og dens indbo i tilfælde af skader, tyveri eller andre uheld.

Du kan tegne en bådforsikring hos bådforhandleren eller et forsikringsselskab.

Pris: Fra ca. 2000-5000 kroner om året.