Bliv sikrere på cyklen med cykelhjelm og cykellås

Rigtig mange danskere benytter cyklen til hverdag og i fritiden. Nogle bruger cyklen til at pendle til og fra arbejde, nogle bruger den til skole, mens andre bare bruger den for sjov og motion. Når man cykler er det dog vigtigt at have styr på sikkerheden, både når det kommer til én selv, og når det kommer til selve cyklen.

 

Første trin, når du skal øge din sikkerhed på cyklen er med en god cykelhjelm. Mange tests anbefaler særligt Abus cykelhjelme som nogle af de bedste, når du skal beskytte dit hoved mod eventuelle slag. Abus cykelhjelme er kendetegnet af ekstremt høj sikkerhed, med en kraftig skal, en god pasform og ofte med en række smarte, sikkerheds forbedrende detaljer. Mange af cykelhjelmene fra Abus kommer med lygter og reflekser integreret i hjelmen. Lygten er oftest placeret bagerst på hjelmen og giver ekstra synlighed til brugeren. Reflekterende detaljer på hjelmene bidrager yderligere til brugerens sikkerhed.

 

Når man bruger cykelhjelm på sin cykel, øger man markant chancen for at klare det godt igennem, hvis man skulle være uheldig at vælte. Cykelhjelmen er ikke lovkrav men anbefales til alle der cykler, uanset hvor hurtigt eller langsomt det går. Med en Abus cykelhjelm er du garanteret høj sikkerhed, samt et behageligt design der kan vælges stort set efter behov. Du kan finde Abus cykelhjelme over stort set hele landet hos din lokale cykelhandler eller online. En god cykelhjelm gør dig således både mere synlig og forbedrer din sikkerhed hvis du skulle vælte.

 

Når du skal sikre din cykel er det desuden en god idé med en effektiv cykellås. Når du vælger en cykellås, kan du overveje hvilken type der matcher dine behov. For det første skal du afgøre om du vil have en forsikringsgodkendt lås eller ej, da denne faktor indsnævrer sortimentet markant. Når det kommer til gode cykellåse, er Abus igen blandt de mest populære producenter. Abus cykellåse er kendetegnet af høj kvalitet, uanset hvilket prisniveau du har kig på. Abus cykellåse kan fås som fastmonterede ringlåse, kædelåse eller foldelåse og i et væld af forskellige prislejer.

 

En forsikringsgodkendt cykellås, er som navnet antyder godkendt af forsikringsselskaberne, og danner grundlag for at du kan modtage noget erstatning hvis din cykel bliver stjålet. Formålet er dog at holde cyklen fri for tyveri, så du kan have dine ting i fred og din cykel i sikkerhed. Mange vælger at kombinere flere låse, for at øge sikkerhede. En populære løsning kunne for eksempel være en godkendt Abus ringlås monteret direkte på cyklen i samspil med en ikke-godkendt Abus kædelås, så du kan sikre din cykel om f.eks. lygepæl eller cykelstativ.

 

Stort set alle danske cykelhandlere og cykel webshops sælger Abus låse. Udvalget er stort, og det er altid en fin idé at forhøre sig hos din cykelhandler hvad der bedst kan betale sig i den pågældende situation. Med en god cykelhjelm og en effektiv cykellås forbedrer du sikkerheden for både dig og din cykel.