Det skal du være opmærksom på, når du køber brugt bil

Der er mange penge at spare, ved at købe din næste bil brugt, og det er jo i sig selv et kæmpe plus. Men der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du vælger at gå denne vej og investere i en bil, der ikke er helt ny. Her får du nogle af de bedste råd, som er værd at have med i dine overvejelser, inden du investerer i en brugt bil.

Tjek nummerpladen på den udsete bil

tjek nrplade på den brugte bil, som du har i kikkerten. På TjekBil.dk kan du nemt og hurtigt lave et nummerpladeopslag, hvilket kan være en rigtig god idé, når du overvejer at købe en brugt bil. På den måde kan du for eksempel sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen gennem den nødvendige info. Derudover får du via nummerpladeoplysninger og registreringsnummer adgang til tidligere synsrapporter. På den måde kan du se, om bilen har haft nogle alvorlige fejl eller lignende. Synsrapporten giver dig i øvrigt også mulighed for at tjekke om bilens kilometertal er troværdigt.

 

Ved at tjekke nummerpladen kan du altså være sikker på, at få nogle korrekte oplysninger omkring den brugte bil og dermed sikre dig at du får, hvad du betaler for.

 

Skal du købe din brugte bil hos en forhandler eller privatperson?

Når du skal købe en brugt bil, kan du enten vælge at købe den hos en bilforhandler eller hos en privatperson.

 

Det er på mange måder det sikreste valg, at købe den brugte bil hos en forhandler. Hvis du køber din brugte bil her, så er fejl og mangler på bilen nemlig omfattet af reklamationsretten på to år. Desuden kan du være sikker på, at bilen er gennemgået grundigt for fejl og mangler på et værksted. På den måde minimerer du risikoen for, at der er fejl på bilen, når du køber ved en forhandler.

 

Hvis du vælger at købe en brugt bil hos en privatperson, så er den klare fordel, at du helt sikkert kan spare ekstra penge på bilen. Til gengæld har du ikke samme reklamationsret, som ved at købe bilen hos en forhandler eller samme garanti for, at den er grundigt gennemgået for fejl og mangler. Hos en privatperson køber du altså bilen som beset og må selv punge ud, såfremt der viser sig at være skjulte fejl eller mangler ved bilen.  Derfor er det ekstra vigtigt, at kigge bilen grundigt igennem og prøvekøre den, hvis du vælger at købe gennem en privatperson.

 

Er den brugte bil ordentligt vedligeholdt?

I forlængelse af sidste punkt, så er det vigtigt, at du tjekker den brugte bil grundigt, for at se om den er ordentligt vedligeholdt.

 

Her giver en udfyldt servicebog en rigtig god sikkerhed for, at bilen er vedligeholdt ordentligt. Med sådan en sikre man for eksempel, at bilen ikke har kørt rundt med gammel olie, som bekendt slider unødigt på motoren.

 

Et andet plus er, hvis servicestemplerne er fra et autoriseret værksted. På den måde er man sikret, at bilen er serviceret efter fabrikkens forskrifter.

Derudover er det også værd at tjekke, om bilen er blevet rustbeskyttet gennem tiden, og om der er synlige skader på karosseri eller fælge, da dette siger noget om, hvordan bilen er blevet kørt og vedligeholdt.

Generelt er det en god ide at gennemgå bilen grundigt, når du tager ud for at se den. Hvis du opdager fejl og mangler, er det nemlig også en god mulighed for at forhandle med prisen.

Husk altid at prøvekør bilen inden køb

Det er altid vigtigt at prøve et eventuelt køb, inden du investerer i. Derfor bør du også sætte tid af til en prøvekørsel af den brugte bil. Det anbefales at du tager en prøvetur på minimum 20 kilometer, hvor du kan mærke efter, om bilen er god. Hvis det kan lade sig gøre, så prøv bilen både på motorvej og i byen.

 

Når du prøvekører bilen, så skal du især være opmærksom på pedaler og om gearskiftet virker, som det skal. Er der mislyde, der bør tjekkes efter eller som bare er irriterende at høre på? En anden god idé er at prøve at løsne fingrene om rattet mens du kører forsigtigt, for at se hvorvidt bilen kører ligeud. Lyt også til bilen i tomgang for at sikre at den lyder, som den skal.

 

Husk også at gennemgå alle kontakter og funktioner (blinklys, radio, viskerblade osv.) inden du beslutter dig for at købe.

 

Med disse fif er du godt klædt på til at investere i din nye brugte bil.