Er du sikker nok med din øl?

Jeg har brygget øl en del år efterhånden, så jeg ved godt hvordan de fleste folk reagerer når man fortæller man brygger øl. Langt de fleste synes det lyder superfedt, men der er også nogen der ikke har den samme begejstring som jeg kender det fra mig selv. Det kommer altid lidt bag på mig når folk ikke synes det er så fedt, men sidste gang jeg var til en stor fest, det fik jeg alligevel en reaktion, som jeg aldrig har hørt før

Er din øl sikker?

Jeg kan til at sidde ved siden af en fyr der arbejder med fødevaresikkerhed. Det er jo klart med det job, så skal han gå meget op i hvordan fødevarer er fremstillet og ikke mindst hvilket forhold de er lavet under. Han var af den opfattelse, at man ikke bare kunne læse en begynderbog om ølbrygning som https://bryggerbog.dk/ og derefter bare gå i gang med at fremstille øl selv. Han var faktisk tilmed af den opfattelse, at det slet ikke skulle være lovligt at fremstille fødevare selv, for det kan på inden måde være sikkert at fremstille noget i sit eget køkken, og indtage det bagefter. Jeg var mildest talt lidt rystet over den holdning, for jeg har aldrig hørt nogen sige før, at man ikke kan fremstille fødevarer der er sikre i sit eget øl. Jeg er klart af den opfattelse, at det bedste sted både at fremstille mad og fødevarer generelt, det er hjemme i ens eget køkken. I ens eget køkken der ved man 100% hvordan der er gjort rent. Jeg tror vi alle sammen kender historier fra avisen, hvor en lille restaurant bliver lukket, fordi de ikke havde styr på fødevaresikkerheden. Jeg fik i løbet af aftenen overtalt manden til, at jeg skulle komme forbi den efterfølgende uge på hans arbejde hvor han har mulighed for at teste en fødevare, for at se om den på nogen måde er skadeligt. Det så jeg frem til, og det er ikke fordi jeg selv er i tvivl, for det er jeg på ingen måde, men mere for at få han overbevist om, at fødevarer er noget man selv kan fremstille. Jeg læser alligevel en del og denne guide til en begynderguide har hjulet mig godt i gang https://brewlex.dk/start-med-oelbrygning/

Din øl er sikker

Den efterfølgende uge var jeg forbi for at få testet min øl. Jeg var vild spændt på vej op til ham. Han gik i gang og fik testet min øl på samme mulige måder. Til sidste vendte han dog tilbage til mig med beskeden om ”Din øl er sikker og drømme” – Det var en vild fornemmelse og efterfølgende drak vi en af mine øl, og han blev vild overrasket over, at man kunne lave noget så lækkert hjemme ved en selv.