GPS-tracking til biler, maskiner og værktøj

GPS-tracking er et særdeles smart værktøj, der benyttes i mange sammenhænge. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvad GPS-tracking kan bruges til. Det kan nemlig bruges til flere ting, end du måske er klar over.

GPS er et smart system, der ejes af det amerikanske forsvar. Man bruger GPS i mange forskellige sammenhænge. De fleste har en GPS-funktion på sin smarttelefon, så de kan finde vej, og de fleste nye biler, bliver leveret med GPS. Dermed får man hele tiden opdateret vejinformation. Det er ikke som før, hvor man bruger kort. GPS bliver opdateret hele tiden gennem et system af satellitter omkring jorden, der giver opdateret information baseret på satellitbilleder. Derfor får man hele tiden den nyeste information gennem GPS. Men det er ikke kun for at finde vej, at man kan bruge GPS-tracking. Lad os kigge lidt på, hvad mere man kan bruge GPS til.

Tidsstyring og dokumentation

Hvis man har en bil, der bruges til erhvervskørsel i et erhverv, hvor man udfører ydelser, der skal tidsbestemmes eller styres, så kan GPS-tracking være virkelig praktisk. Når man bruger GPS-tracking til tidsstyring, så får man nemlig et nøjagtigt overbliksbillede af, hvor lang tid de diverse opgaver og ydelser tager. Det kan være virkelig praktisk for en virksomhed, hvor kørsel indgår i driften.

GPS-tracking og splitleasing

Hvis man skal bruge splitleasing, hvor man leaser en bil, der skal bruges både i erhvervs- og privatøjemed, kan GPS-tracking spille en væsentlig rolle. Der skal nemlig kunne bogføres, hvilke køreture, der er private og hvilke, der er gjort i forbindelse med erhverv. Det er nemlig sådan med splitleasing, at man kun betaler for de kilometer, der er kørt i den bestemte kategori. Det er praktisk, hvis man har en bil, der hovedsageligt bruges til erhverv, men som en gang i mellem også skal bruges privat. Hvis man skal sørge for så korrekt dokumentation som muligt, for hvad der er kørt hvor, så skal man GPS-tracke bilen.

Praktisk i forsikringsøjemed

GPS-tracking er også meget praktisk i forsikringsøjemed. Det kan handle om genstande eller køretøj, der bliver stjålet eller hvis der opstår et uheld. Da skal man kunne dokumentere køreturen eller bevægelserne, og det gør man bedst med GPS-tracking.

Det er også derfor, man skal sørge for at anskaffe sig et GPS-tracking-system, der er forsikringsgodkendt, så man er helt sikker på at det kan bruges som dokumentation, hvis der sker noget, der involverer forsikring.