Har du husket at skifte til sommerdæk på din bil?

Nu er vinteren overstået, og det betyder også, at det er tid til at skifte dæk på din bil. Hvis du har haft vinterdæk på henover de kolde måneder, er det tid til at udskifte dem med sommerdæk. Når temperaturen udenfor bliver varmere end 7°C, bør du nemlig have sommerdæk på din bil. Denne type dæk er designet til at give dig den bedste køreoplevelse i de varme måneder. Det skyldes, at dækkene har specialdesignede trådmønstre og en unik gummiblanding, der giver dig et solidt vejgreb på både tørre og våde veje. Ligesådan giver denne type dæk dig også den bedste brændstofudnyttelse, når der er varmt udenfor. Du kan læse mere om sommerdæk i det følgende.

Når du gerne vil finde de rette sommerdæk

Når du gerne vil købe nogle gode dæk, bør du tage udgangspunkt i, hvordan dækkene kører på våde veje. De fleste sommerdæk bremser nemlig effektivt på tørre veje, så derfor er der ofte ingen grund til at fokusere så meget på netop denne egenskab. Derimod bør du finde ud af, hvor nemme dækkene er at styre og bremse, når vejene bliver våde. Når du har fundet de dæk, der giver dig den bedste sikkerhed, kan du fokusere på andre egenskaber såsom bedste rullemodstand eller lav støj. Men det er vigtigt, at disse parametre kommer i anden række efter sikkerheden.

Få klarlagt dine behov

Der findes ikke nogle dæk, som er de ultimative bedste. Det afhænger nemlig af din personlige kørestil, hvilke dæk du bør vælge. Der er nemlig forskel på, om du kører mange kilometer hver dag, eller om du blot kører få. Ligesådan har din bils vægt også betydning for, hvilke dæk der er de bedste. Når du derfor gerne vil købe dæk, bør du få klarlagt din personlige kørestil og dermed også dine behov. Hvis du er i tvivl, kan din forhandler helt klart hjælpe dig.

Andre gode egenskaber ved sommerdæk

Som nævnt er det sikkerheden, du bør fokusere på, når du skal købe dæk. Når du har fundet de absolut mest sikre dæk til netop din bil og din kørestil, kan du begynde at fokusere på andre egenskaber. Blandt andet kan det være, at du gerne vil have dæk, der giver dig den bedste rullemodstand. Det kan nemlig hjælpe med at optimere dit forbrug af brændstof. Det kan også være, at du gerne vil have dæk, der ikke støjer særligt meget. Det kan højne din kørekomfort.