Husk faldsikring under byggeri

Hvis du er i gang med noget byggeri, kan der være mange ting, som du skal tage stilling til. Måske du er ved at bygge et nyt hus. Så er der virkelig mange ting, som du skal overveje. Og det gælder også, selv om du ikke selv står for dette byggeri. For eksempel skal en håndværker, der hjælper dig, også være sikret under arbejdet. Læs meget mere om det herunder.

Hvornår bruger man faldsikring?

Faldsikring er en ting, som du måske ikke lige umiddelbart har tænkt over. Men det kan faktisk være rigtigt vigtigt, at du tænker på netop dette. Men hvad er faldsikring egentlig, og hvorfor er det relevant i forbindelse med byggeri? Det handler om, at hvis du har hyret en håndværker, skal der være noget sikring. Det gælder, hvis denne håndværker arbejder på taget. Og hvis du for eksempel bygger et nyt hus, vil der naturligvis være en del arbejde på taget.

Men det kunne lige så vel gælde en skorstensfejer. Da der inden for denne profession også er en risiko for, at man falder ned, er det også relevant her.

Hvad er faldsikring helt konkret?

Faldsikring kan faktisk være mange forskellige ting. Man kan for eksempel bruge rækværk eller overgangsbroer. Og der findes yderligere forskellige former for rækværk, som man kan bruge. Det kunne for eksempel være rækværk med ballast. Eller det kunne være et rækværk til et metaltag. Og så er der også både rækværk, som er midlertidigt og permanent samt fast og foldbart.

Dette viser meget godt, at der altså er en del ting, som man skal overveje. For man kan ikke bare tage den første den bedste. Og det kan være en god ide at få en masse rådgivning, hvis I ikke selv har styr på, hvad der skal til.

Man kan også benytte sig af stiger, som sidder ordentligt fast. Og der findes lyskupler, som er med til at forhindre, at man falder ned. Og så er der også både seler og liner. Så det drejer sig altså ikke blot om en konkret ting. I stedet er der mange forskellige ting, som kan indgå i faldsikring under byggeri. Og det er jo også rart for såvel håndværkeren som for dig, at der er en sikring på denne måde.

Det er vigtigt, at du overvejer, hvilket udstyr der er relevant for netop den opgave, der bliver udført på dit nye hus. Og det skal også meget gerne være noget udstyr, som forhindrer eventuelle fald.

Det er også en god ide, at du bruger udstyr, som overholder anbefalingerne. Det er igen med til at sikre tryghed hos dig og hos håndværkeren eller skorstensfejeren. Og så er I ellers klar til at bygge.