Sådan sikrer du dit hjem imod indbrud

Det sidste man har lyst til, er at vende hjem, eller stå op til et hus, hvor døre eller vinduer er brudt op og mange værdigenstande er forsvundet. Men det er heller ikke helt umuligt at forebygge bare en lille smule imod indbrud. Man kan købe en alarm, udskifte dårlige vinduer og kontakte en låsesmed omkring sikkerheden ved ens låse.

Ring til låsesmeden og få tjekket låsene

Mistænker du en, eller flere af dine låse, for at være nået til et slidt stadie hvor du ikke længere stoler på dens sikring af dit hjem? Så ring efter en låsesmed og få dem ud til et tjek. Her vil de så konkludere om der er låse du bør udskifte eller om helt nye skal monteres. Selvfølgeligt skal der tages højde for flere ting, når man vil have nye låse monteret, og/eller udskifte de gamle. Bl.a. er det ikke alle steder hvor du kan få alle slags låse. Nogle døre vil være for tynde til nogle typer låse, andre døre kan være mere universelle når det gælder om montering af låse. Selvfølgeligt er dette en ting du nemt kan få rådgivning til, ved at snakke med din låsesmed. Bor du i lejer bolig, hvad end det er en lejlighed eller et hus, er det også vigtigt at snakke med ens udlejer, da de kan have bestemte forestillinger eller regler omkring udskiftning af låse, på deres ejendom.

Tag et kig på dine vinduer

En indbrudstyv kigger sig omkring efter den letteste indgang til dit hjem, hvoraf de også kan finde en hurtig udgang. Ofte bliver dette stuevinduer fordi de tit åbner op til en have, dette medfører at tyvene både på vej ind og på vej ud, er længst væk fra alle naboer eller andre vidner. Har du et stuevindue der tydeligvis er forældet. Måske åbner det lettere, eller du kan slet ikke lukke det ordentligt? Er vinduet for gammelt kunne det være en ide at skifte det ud med noget nyt og langt mere holdbart, på den måde gør du det gevaldigt svarer for tyven at komme indenfor. Nyere vinduer er nemlig ikke kun pæne, de er også langt mere robuste og tilbøjelige til at vanskeliggøre indbrudstyvens vej ind. Har du allerede gode og robuste vinduer, så kan du få lidt ekstra sikkerhed ved at købe et sikringsbeslag, som nok skal genere en mulig ubuden gæst.