Sikkerheden i biler

De fleste af os er ret gode til at se hvornår noget begynder at blive farligt, og hvornår der er fare på færde. De fleste glemmer dog samtidig hvor farlig en bil egentlig kan være – for reelt kan din bil slå dig ihjel. Derfor er det vigtigt at der er tænkt over sikkerheden i biler og at der fokus på at man kommer godt fra A til B. For mange er en biltur, en daglig vane, dog er det de færreste som tænker over, hvor farligt den daglige tur egentlig kan være – hvis der ikke er fokus på sikkerhed. De fleste er bekendte med de 3 gyldne trafik sikkerhedsregler:
– Husk selen
– Læg mobilen mens du kører
– Sørg for ikke at være for træt
Disse forholdsregler sikre dog ikke, at der ikke kan ske nogen ulykker – hvis man blot følger dem, der skal meget mere til. Et skridt i den rigtige retning, mod en mere sikker trafik, kunne være at kigge på bilerne og få gjort dem mere sikre. I dag er der stor forskel på hvor meget sikkerhed der er i de enkelte biler, nogle har meget sikkerhed også er der nogle mærker som kun lige har allerhøjst nødvendige. Et af de bilmærker, hvor man med garanti kan føle sig sikker, er Volvo.

Hvis man kender bare lidt til biler, ved man at volvo ofte bliver beskrevet som en god og robust bil. Det er specielt det robuste, vi vil kigge lidt på her.
For hvorfor er en volvo så robust?
Og hvor robuste er de egentlig?

 

Hvad har volvo gjort for at have nogle yderst sikre biler?

Volvo har over en lang periode haft stor fokus på sikkerhed, og er dermed blevet til en af de sikreste bilmærker der findes. I år 2020 har volvo sat tophastigheden på alle nye biler til at være maks 180 km/t, dette er til for at forhindre vanvidskørsel og for at føreren kan føle sig sikker, samtidig er det også tiltag der gerne skulle skabe fokus på, hvor farligt det kan være at køre alt for stærkt.

Mange af volvos biler har føre kontrol kameraer, hvilket gør det umuligt for en chauffør at falde i søvn, eller på anden måde blive distraheret under kørslen og der sker dermed ikke ulykker på baggrund af dette. Airbags er en vigtig del af bilens sikkerhedsudstyr og de redder dagligt liv. Volvo har været en af de vigtigste aktører, når det kommer til udviklingen af oppustelige gardiner og sideairbags. Skulle der ske en kollision i en volvo, vil der derfor være installeret nogle airbags og placering af dem vil være gennemtænkt.

 

 


Hvilken volvo er den bedste?

Det er et spørgsmål, som der ikke kan svares på! Da det er en meget personlig sag og afhænger af hvilke behov, den enkelte har. Det bedste man kan køre, hvis man er på udkig efter en ny bil og gerne vil have en sikker bil, det er at køre ud og besøge en volvo forhandler.
Vil man samtidig spare nogle penge, kan man med fordel besøge Strada Auto, da de forhandler lettere brugte high end biler.