Skal du købe eller lease en ny motorcykel?

Hvorvidt det er bedst at købe eller lease en ny motorcykel, er et spørgsmål som mange står i. Begge muligheder har fordele og ulemper, så det kan være svært at træffe et endegyldigt valg. I denne artikel vil vi se nærmere på hvad der er bedst for dig, hvis du skal have en ny motorcykel.

 

Køb af motorcykel

Når du køber en motorcykel selv, så skal du bruge din opsparing eller få finansiering fra banken. Dette kan være en ulempe, hvis du ikke har opsparing eller råd til at afdrage på en finansiering. Hvis motorcyklen går i stykker eller skal have reparationer, så er det også dig selv der skal stå for udgiften til dette. Dog kan du altid sælge motorcyklen igen, hvis du får behov for at få pengene hurtigt ud. Fordelen er dog, at når motorcyklen er betalt, så er den din og du behøver ikke at bekymre dig om leasingperioder eller afgifter. Det kan også være en fordel, hvis du gerne vil have en bestemt model eller type motorcykel, da du ikke er begrænset af leasingselskabets udvalg. Hvis du ønsker den samme motorcykel over en længere periode end 36 måneder, så er køb af motorcykel oftest billigere end leasing.

Leasing af motorcykel

Leasing af en motorcykel er en leasingkontrakt, hvor du indgår i et leasingforhold med et leasingselskab. Her skal du typisk betale en leasingydelse hver måned, og når leasingperioden udløber, så returnerer du motorcyklen til leasingselskabet. Leasing giver dig mulighed for at få en ny motorcykel hvert år, og dermed undgår du at køre rundt på en slidt og gammeldags motorcykel. Du behøver heller ikke at bekymre dig om værditabet, da dette tages hånd om af leasingselskabet. Hvis motorcyklen går i stykker, så er det leasingselskabet der dækker reparationerne. Ulemperne er dog, at du kun kan leasing en motorcykel i en leasingperiode på typisk 36 måneder. Du skal også betale leasingydelsen hver måned, selvom du ikke kører på motorcyklen. Hvis du ønsker at forlænge leasingperioden eller købe motorcyklen ud, så kommer der typisk en leasingafgift på. Hvis du ønsker at lave modificeringer på din motorcykel, så skal du først have leasingselskabets tilladelse til dette.

Om du skal købe eller lease kommer altså an på dine ønsker og behov til en motorcykel

For at vurdere om køb eller leasing er smartest for dig, skal du læse grundigt på fordele og ulemper ved både køb og leasing. Derefter skal du beslutte hvad der er bedst for dig.

Hvis du har brug for hjælp til leasing af motorcykel, kan du kontakte goleaseit.dk, så vil de hjælpe dig med at finde ud af hvad der er bedst for dig!