Udskiftning og reparation af bilruder

En revne i bilruden er en af de mest enerverende skader, der kan ske på en bil. For det første er man sjældent selv skyld i skaden, medmindre man bevist ræser rundt i grusgrave. Derudover er det som regel også den slags lille skade, man fortæller sig selv, er ligegyldig, men som så langsomt vokser sig både større og dyrere. Særligt hvis et stenslag udvikler sig til en revne, kan en reparation faktisk gå hen at blive dyr eller sågar kræve et skift af bilrude. Det gør det ikke bedre, at man er tvangsindlagt til at stirre direkte ind i skaden, så længe den består.

Tag problemet ved roden

Selvom det måske ikke føles sådan, kan og bør man altså hurtigst muligt få kyndige folk til at tilse det stenslag, man har pådraget sig. Så længe det er et lille stenslag, er det nemlig både billigt og nemt at få repareret. En reparation af et stenslag består nemlig bare i, at de renser stenslaget for så at fylde det med speciallim. Når først limen er hærdet, kan skade stort set ikke spottes.

 

Reparation af revnet bagrude, som ses overraskende tit, måske fordi folk sjælden tjekker den for skader og stenslag, er straks mere omstændig. I det tilfælde giver det nemlig som oftest bedst mening helt at skifte ruden, og skift af bilruder er naturligvis en noget dyrere og mere omstændig proces. Først og fremmest kræver det selvfølgelig en hel ny rude, men derudover skal de også have en rude til din bil og model for overhovedet at kunne udføre reparationen. Derfor kræver skift af bilrude som oftest også, at du finder nogen med ekspertise i netop den slags og laver en aftale i forvejen. Ellers kan du i hvert fald ikke være sikker på, at de har tid til skift af bilrude, eller at de overhovedet har en bilrude, der passer.

Find erfarne folk

Særligt ved skift af bilrude er det desuden vigtigt, at du finder nogen til jobbet, som du faktisk stoler på. Kun på den måde kan du være sikker på at få en bilrude i original kvalitet. Den slags er særligt vigtig, hvis du har en bil af nyere dato, der gør brug af kamera, sensor og dets lige. I så fald er en professionel kalibrering nemlig også nødvendig. I det hele taget er det altså værd at bemærke, at skift af bilrude sjældent er det værd, når nu skaden starter som et simpelt stenslag.